Leo Kerklaan als auteur | Wendbare organisaties | PDCA Cockpit
Leo Kerklaan heeft meerdere boeken, artikelen, en whitepapers geschreven over uiteenlopende bedrijfskundige onderwerpen.

Neem contact op met Leo Kerklaan

Leo Kerklaan heeft tal van artikelen en boeken gepubliceerd over uiteenlopende bedrijfskundige onderwerpen. In deze artikelen en boeken beschrijft Leo zijn praktijkoplossingen en maakt hij deze aannemelijk door ze te voorzien van een verklaring of een theorie.

Thema’s waarover Leo artikelen heeft geschreven

Een greep uit de onderwerpen waarover Leo artikelen heeft geschreven: op koers blijven met een organisatiecockpit, tijdverspillers in het basisonderwijs, meer presteren door delegeren, de resultaatgerichte overheid, performance management readiness van de overheid, committeren door visualiseren, de conceptuele spiraal als motor voor verbeteringen, trends in performance management, certificatie kan zoveel beter, het (ondoordacht) gebruik van modellen, het misbruik van het INK-model, de generatie Einstein en leiderschap, visualiseren doet committeren.

Hij schreef de volgende boeken

Leo Kerklaan is auteur van een aantal boeken over prestatie- en kwaliteitsmanagement.

Bij Passionned zijn de volgende boeken, die ook in de opleidingen worden gebruikt, te bestellen.

Het boek ‘De wendbare organisatie’

Het boek 'De wendbare organisatieHoe overleven organisaties in de huidige turbulente tijd en hoe kunnen ze sterker uit een toekomstige crisis komen? Leo Kerklaan laat zien dat organisaties niet zonder een agility based strategy kunnen. ‘De wendbare organisatie’ is een strategieboek voor de praktijk van nu.

bestel het boek hier

Het boek ‘De cockpit van de organisatie’

Het boek 'De cockpit van de organisatieSturen op uitsluitend financiële cijfers is uitermate riskant. Organisaties hebben daarom een overzichtelijk managementdashboard nodig om hun belangrijkste KPI’s te kunnen meten en analyseren. De Organisatiecockpit is zo’n dashboard. Een boek over prestatiemanagement met behulp van scorecards.

bestel het boek hier

Andere boeken van Leo in volgorde van publicatie:

  • Certificatieplan MKB, een tien stappenplan voor het Midden- en Kleinbedrijf naar ISO-9000 certificering (Kluwer, 1992)
  • Effectief diagnose stellen in de organisatie (over bedrijfsdoorlichting op maat, Kluwer, 1992)
  • Verbetermeters voor dienstverleners (op basis van het kwaliteitsmodel van Certiked, Kluwer, 1996)
  • Publiek Ondernemerschap (over beleidsontwikkeling voor de overheid, met dr. C.C. Verhoeff, Kluwer, 1997)
  • Kwaliteitsmanagement in de dienstverlening (met HCG-collega’s Wijchers en Mastenbroek; Kluwer, 2000)
  • Veranderen Als Status-Quo, (Samsom 2000), jubileumboek Holland Consulting Group
  • De resultaatgerichte overheid, op weg naar de prestatiegedreven overheidsorganisatie (Handboek Public Management, met dr. A.A. de Waal MBA, SDU, 2004)
  • Duurzaam veranderen, vier benaderingen voor succesvol realiseren van verandering (met vennoten Holland Consulting Group ter gelegenheid van 25 jarige jubileum; Academic Service, Den Haag, 2005)
  • Dit is management!, jubileumboek bij 25 jarig bestaan Managementboek.nl, diverse auteurs, 2020, Leo Kerklaan: 25 jaar Kwaliteitsmanagement

Interesse in Leo Kerklaan als auteur?

Geïnteresseerd in het werk of de aanpak van Leo Kerklaan en wil je vrijblijvend eens met hem kennismaken? Neem dan vrijblijvend contact op en stuur Leo een mailtje.

neem contact met mij op

Een selectie van zijn klanten

Word nu ook klant van Leo

Wil je ook klant van Leo Kerklaan worden? Hij helpt je maar wat graag verder met het bouwen en visualiseren van cockpits of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Leo Kerklaan, Docent, spreker & adviseur

mr. LEO KERKLAAN

Docent, spreker & adviseur

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST